Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Tuňák obecný
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Cibule
  • 100 g Arašídy
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 35 g Olej olivový extra panenský
  • 120 ml Mléko kokosové
  • 50 ml Ananasová šťáva
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Kokosové mléko
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 868 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 738.7 mg
  • Vláknina 16355 mg
  • Vitamín A 16355 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tuňáka vložíme do misky, zalijeme kokosovým mlékem, ananasovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přidáme mleté ořechy, sůl, pepř, cukr, pálivou papriku, zalijeme kokosovým mlékem, zakápneme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a zvolna vaříme, až bude omáčka hladká.

  • 3

    Filety z tuňáka krájíme na čtverečky, napichujeme na jehly, potíráme ořechovou omáčkou a grilujeme ze všech stran do zlatova.

Komentáře k receptu