Šarlotka s mandarinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zakysaná smetana
  • 120 g Cukr moučkový
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Mandarinky
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 518.8 mg
  • Draslík 280.4 mg
  • Vláknina 1768 mg
  • Vitamín A 1768 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku.

  • 3

    Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.

  • 4

    Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme.

  • 5

    Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky

  • 6

    Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit.

Komentáře k receptu