Rakouské vafle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 50 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 322.8 mg
- Draslík 87.4 mg
- Vláknina 3418.8 mg
- Vitamín A 3418.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 112.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny.
-
2
Za stálého míchání postupně přidáváme vejce po jednom.
-
3
Další přidáme, až když máme předchozí řádně promíchaná.
-
4
Pak do směsi přidáme rum.
-
5
Prosátou mouku s kypřícím práškem přidáme do těsta a promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a mícháme.
-
6
Poté rozpálíme vaflovou formu, vymastíme ji olejem a upečeme vafle do světle hněda.
Komentáře k receptu
- 03.02.2016 23:36:57
Recept jsem zkoušela dnes z dávky (porce) pro 2. Za prvé, z tohoto množství jsem v klasickém vaflovači na 2 vafle, jich udělala 7 a to jsem těstem nijak nešetřila, prostě dávala tak, aby neteklo z vaflovače. Pokud jste u vaflí zvyklí, že po upečení jsou pevné a drží tvar, tak tohle u tohoto receptu nečekejte, jsou jako guma. Poměr surovin bude někde špatně a vafle jsou neuvěřitelně mastné, vaflovač není v podstatě nutný vůbec vymazávat, tolik másla a ještě k tomu smetana je neuvěřitelná kalorická tučná bomba, nedovedu si představit, že by se vůbec daly zdobit třeba šlehačkou, nebo jakýmkoli tučným topingem, nebo nuttelou. Recept jsem si musela upravit a přidat čtvrt lžičky prášku do pečiva, jinak vafle nebyly schopné ani trošku naskočit a držet tvar s tou špetkou uvedenou v receptu.
Odpovědět