Rakouské vafle

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 20 ml Rum
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1.2 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 853 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 322.8 mg
  • Draslík 87.4 mg
  • Vláknina 3418.8 mg
  • Vitamín A 3418.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 112.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny.

  • 2

    Za stálého míchání postupně přidáváme vejce po jednom.

  • 3

    Další přidáme, až když máme předchozí řádně promíchaná.

  • 4

    Pak do směsi přidáme rum.

  • 5

    Prosátou mouku s kypřícím práškem přidáme do těsta a promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a mícháme.

  • 6

    Poté rozpálíme vaflovou formu, vymastíme ji olejem a upečeme vafle do světle hněda.

Komentáře k receptu

  • 03.02.2016 23:36:57

Recept jsem zkoušela dnes z dávky (porce) pro 2. Za prvé, z tohoto množství jsem v klasickém vaflovači na 2 vafle, jich udělala 7 a to jsem těstem nijak nešetřila, prostě dávala tak, aby neteklo z vaflovače. Pokud jste u vaflí zvyklí, že po upečení jsou pevné a drží tvar, tak tohle u tohoto receptu nečekejte, jsou jako guma. Poměr surovin bude někde špatně a vafle jsou neuvěřitelně mastné, vaflovač není v podstatě nutný vůbec vymazávat, tolik másla a ještě k tomu smetana je neuvěřitelná kalorická tučná bomba, nedovedu si představit, že by se vůbec daly zdobit třeba šlehačkou, nebo jakýmkoli tučným topingem, nebo nuttelou. Recept jsem si musela upravit a přidat čtvrt lžičky prášku do pečiva, jinak vafle nebyly schopné ani trošku naskočit a držet tvar s tou špetkou uvedenou v receptu.

Odpovědět