Slovenské halušky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 2 l Voda pitná
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 165.2 mg
  • Vláknina 4040 mg
  • Vitamín A 4040 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta oddělíme pruh, přendáme jej na prkénko a nožem odsekáváme nudle asi 1cm silné přímo do vařící osolené vody.

  • 3

    Halušky vaříme 5-7 minut.

Komentáře k receptu

  • Anajka
  • 26.04.2016 13:14:13

Nevím, kde se stala chyba, rozvařily se. Myslím, že rozpis je hodně nepřesný - 2 brambory nevíme jak velké? Mouka určitě polohrubá nebo hladká! Hrubou určitě ne a mělo by jí být třetina, to co brambor. Takže si najděte jiný recept!

Odpovědět