Slovenské halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 1 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 165.2 mg
- Vláknina 4040 mg
- Vitamín A 4040 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto.
-
2
Z těsta oddělíme pruh, přendáme jej na prkénko a nožem odsekáváme nudle asi 1cm silné přímo do vařící osolené vody.
-
3
Halušky vaříme 5-7 minut.
Komentáře k receptu
- Anajka
- 26.04.2016 13:14:13
Nevím, kde se stala chyba, rozvařily se. Myslím, že rozpis je hodně nepřesný - 2 brambory nevíme jak velké? Mouka určitě polohrubá nebo hladká! Hrubou určitě ne a mělo by jí být třetina, to co brambor. Takže si najděte jiný recept!
Odpovědět