Brambory zapečené s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 722 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 260.4 mg
 - Draslík 879.2 mg
 - Vláknina 10039.8 mg
 - Vitamín A 10039.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Maso drobně nasekáme.
 - 
                                2
Vymastíme zapékací mísu, klademe do ní vrstvu brambor, osolíme a opepříme, vložíme vrstvu nasekaného masa, vrstvy opakujeme. Pokapeme tukem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 10 minut.
 - 
                                3
Poté zalijeme vejci, ušlehanými s osoleným mlékem, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme do růžova půl hodiny.
 - 
                                4
Zapečené brambory podáváme jako samostatný pokrm se saláty.