Masové kuličky s krémovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Vepřové maso pečené
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 2 krajíc Chléb toastový
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Brambory vařené ve slupce
 - 2 ks Pórek
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kopr čerstvý
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 213.1 mg
 - Draslík 543.4 mg
 - Vláknina 7189.8 mg
 - Vitamín A 7189.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut.
 - 
                                2
Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme.
 - 
                                4
Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme.