Fazolky v kořeněném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 1564 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 415.3 mg
 - Vláknina 20125.6 mg
 - Vitamín A 20125.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr, hořčičná semínka a uvedeme do varu. Horkým nálevem zalijeme fazolky se snítkami bylinek v čistých sklenicích a dobře uzavřeme.
 - 
                                3
Na dno hrnce rozprostřeme utěrku, postavíme na ni sklenice, zalijeme do poloviny vodou, uvedeme do varu a při mírné teplotě - nevaříme - sterilujeme asi 25 minut.
 - 
                                4
Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.