Mrkvová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1092 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 126.3 mg
 - Draslík 331.3 mg
 - Vláknina 10232 mg
 - Vitamín A 10232 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Najemno nastrouhanou mrkev osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, osolíme a krátce povaříme.
 - 
                                2
Přidáme rozmíchané vejce s krupicí a znovu krátce povaříme. Před podáváním ozdobíme petrželkou.