Caprese

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mozzarella
  • 10 g Bazalka
  • 4 ks Rajčata
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 280.3 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata umyjeme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pak nakrájíme také na kolečka. Na malý talířek pokládáme střídavě plátek rajčete a plátek mozzarelly. Pokapeme olivovým olejem, kvalitním balzamikovým octem a posypeme nasekanou bazalkou. Servírujeme s bílým pečivem, ozdobené snítkou čerstvé bazalky.

Komentáře k receptu