Cibulový salát mimóza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 5 g Hořčice
  • 5 g Cukr krupice
  • 200 g Šalotka
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 460.3 mg
  • Vláknina 6956.3 mg
  • Vitamín A 6956.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na tenká kolečka a nasypeme do mísy, přidáme sůl a citronovou šťávu a necháme cca 1/2 hodiny odležet. Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí nakrájíme najemno zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Salát důkladně propereme, vysušíme na utěrce, roztrháme na malé kousky a vložíme do mísy. Z cibule slijeme nálev(uchováme na dresink), přidáme pokrájené bílky a vše smícháme se salátem v míse. Na povrch zlehka nasypeme rozdrobené žloutky, které připomínají květ mimózy. Do slité šťávy z cibule přidáme ostatní suroviny na dresink, důkladně promícháme a až těsně před servírováním nalijeme na salát. Povrch ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu