Polévka s těstovinami a čočkou
Suroviny
- 175 g Čočka jedlá
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 50 g Těstoviny Rigatoni
 - 45 ml Olej olivový
 - 1000 ml Voda pitná
 - 1750 ml Vývar zeleninový
 - 30 ml Rajčatová pasta
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Bazalka
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 2187 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 15.4 mg
 - Draslík 1172.4 mg
 - Vláknina 37495.4 mg
 - Vitamín A 37495.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku společně s rozmačkaným stroužkem česneku vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 20 minut, aby čočka měkla. Poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na rozehřátý olej smíchaný s polovinou udaného množství másla vložíme nakrájený celer a cibuli a necháme vařit.
 - 
                                3
Když je zelenina už měkká, přidáme pastu ze sušených rajčat, čočku a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, bazalkou a tymiánem a vaříme přibližně 30 minut.
 - 
                                4
Poté vložíme do vývaru těstoviny a necháme ještě vařit 7 minut. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily.
 - 
                                5
Ke konci vaření dáme do vývaru rozpustit zbylé máslo. Polévku dochutíme a můžeme servírovat.