Žralok s koprovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 87.8 mg
 - Draslík 354.3 mg
 - Vláknina 932.5 mg
 - Vitamín A 932.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a dobře vše promícháme, přidáme kopr a ochutíme chilli omáčkou, solí a pepřem. Velmi dobře promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet, případně můžeme omáčku nechat 24 hodin v chladničce. Při podávání má mít omáčka pokojovou teplotu.
 - 
                                2
Žraločí steaky lehce osolíme a opepříme. Smícháme olej a citrónovou šťávu a steaky potřeme po obou stranách. Položíme je kousek od sebe do vymazané zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C (pečeme asi 4 minuty na každý centimetr tloušťky masa).
 - 
                                3
Poté žraloka přelitého koprovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích.