Řecká rajčatová polévka
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Máslo čerstvé
- 6 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Cukr krupice
- 120 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 24 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 112.3 mg
- Vláknina 4313 mg
- Vitamín A 4313 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme vodu a 2 minuty povaříme.
-
2
Přidáme Maggi, celer a mrkev nakrájené na kostičky, rajčatový protlak a vaříme 10 minut na mírném ohni za občasného míchání. Vývar rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, cukr a trochu smetany pro jemnou chuť.
-
3
Podáváme teplé s nasekanou čerstvou bazalkou.