Kočičí svatba z Podkrkonoší
Suroviny
- 40 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 150 g Fazole bílé
 - 500 g Vepřová plec
 - 80 g Hříbky čerstvé
 - 200 g Kroupy ječné
 - 4 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 - 2.9 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 908 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 113 mg
 - Draslík 1271.7 mg
 - Vláknina 24849.2 mg
 - Vitamín A 24849.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme 3 cibule a 4 stroužky česneku, z toho 2 cibule a 2 stroužky pokrájíme nadrobno. Čerstvé hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Omyté bílé fazole namočíme na několik hodin do 0.5 l studené vody, potom je dáme vařit do 1 litru vody s 1 lžičkou soli, 1 lžičkou majoránky a bobkovým listem. Vaříme doměkka přibližně 45 minut. Měkké fazole scedíme a dáme do misky. Kroupy dobře propereme, v sítu propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do 1 litru vody s 0.5 lžičkou soli. Uvaříme je doměkka, scedíme a dáme do misky.
 - 
                                3
Omytou vepřovou plec osušíme, pokrájíme na plátky, které osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme černým pepřem (1 lžička). V pekáčku rozpálíme sádlo a plátky masa opečeme z každé strany dozlatova. Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme horké. Na výpek dáme pokrájenou cibuli s česnekem a hříbky, promícháme a osmažíme dorůžova. Přilijeme 2 dl vody a dusíme asi 10 minut. Potom k houbám přidáme uvařené kroupy a fazole a dáme na 10 minut do rozehřáté trouby zapéct.
 - 
                                4
Plátky horkého masa vložíme na talíře. Polijeme je výpekem s fazolemi a kroupami, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky petrželky.