Rizolky se špenátem
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
 - 100 g Šunkový salám
 - 160 g Špenát listový čerstvý
 - 120 g Mouka pšeničná hladká
 - 140 ml Olej rostlinný
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 499 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 409.4 mg
 - Draslík 370 mg
 - Vláknina 2246.2 mg
 - Vitamín A 2246.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na náplň připravíme listový salát a špenát, který opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V rendlíku vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme salát se špenátem a asi tři minuty dusíme. Necháme v misce zchladnout, přidáme drobně pokrájená vařená vejce a salám. Osolíme, opepříme, dobře promícháme.
 - 
                                3
Připravíme palačinky. Rozšleháme vejce se žloutkem, přidáme sůl, střídavě zašleháváme mléko a mouku. Těsto necháme chvíli stát. Poté na malém množství tuku, který přidáváme podle potřeby, smažíme po obou stranách tenké palačinky, skládáme je na talíř.
 - 
                                4
Každou palačinku potřeme špenátovou náplní, složíme do obdélníku a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
 - 
                                5
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.