Tofu s broskvemi a lusky
Suroviny
- 10 g Cukr třtinový
- 200 g Meruňky sušené
- 350 g Sýr sójový - Tofu
- 5 g Sůl
- 5 g Zázvor celý
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Cibulka jarní
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 20 ml Omáčka sójová
- 60 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 26 g
- Sodík 667 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1134 mg
- Vláknina 23103.3 mg
- Vitamín A 23103.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 11.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu nakrájíme na kostky a poprášíme osolenou moukou, na rozpáleném slunečnicovém oleji opečeme ze všech stran dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Ve stejné pánvi osmahneme i fazolové lusky a odložíme k tofu.
-
2
Na pánvi wok na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou cibulku dozlatova, přihodíme nasekaný česnek a zázvor a krátce orestujeme. Vyjmeme všechno děravou naběračkou tak, aby v pánvi zbyl jen olej. Přilijeme víno, přidáme sušené meruňky, sójovou omáčku a cukr a za stálého míchání minutu povaříme. Na talíře rozložíme kostky tofu, lusky a zalijeme broskvemi s omáčkou. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář