Kokosový koláč s tofu a ovocem
Suroviny
- 250 g Mouka špaldová
 - 40 g Kokos sušený
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 60 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
 - 50 g Solamyl
 - 150 g Rybíz červený
 - 350 g Sýr sójový - Tofu
 - 150 ml Mléko sójové
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 232.1 mg
 - Vláknina 6260 mg
 - Vitamín A 6260 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 76.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Med rozpustíme v teplém sojovém mléce. Do mísy nasypeme špaldovou mouku se strouhaným kokosem a kypřícím práškem. Na mouku nalijeme sladké sojové mléko, přilijeme olej a zakápneme citronovou šťávou. Vypracujeme těsto a necháme 40 minut odležet.
 - 
                                2
Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu a 2 lžíce medu. Přisypeme sušené mléko a Solamyl. Zakápneme citónovou šťávou a důkladně rozmixujeme.
 - 
                                3
Plech vyložíme papírem na pečení a předehřejeme troubu.
 - 
                                4
Na pomoučeném vále rozválíme odpočaté těsto do velikosti plechu. Dáme na plech, z mixéru na těsto vyklopíme náplň a rozetřeme po celé ploše. Posypeme omytým rybízem a pečeme při mírných teplotách 50 minut.
 - 
                                5
Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.