Kokosový koláč s tofu a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka špaldová
  • 40 g Kokos sušený
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 50 g Solamyl
  • 150 g Rybíz červený
  • 350 g Sýr sójový - Tofu
  • 150 ml Mléko sójové
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 232.1 mg
  • Vláknina 6260 mg
  • Vitamín A 6260 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med rozpustíme v teplém sojovém mléce. Do mísy nasypeme špaldovou mouku se strouhaným kokosem a kypřícím práškem. Na mouku nalijeme sladké sojové mléko, přilijeme olej a zakápneme citronovou šťávou. Vypracujeme těsto a necháme 40 minut odležet.

  • 2

    Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu a 2 lžíce medu. Přisypeme sušené mléko a Solamyl. Zakápneme citónovou šťávou a důkladně rozmixujeme.

  • 3

    Plech vyložíme papírem na pečení a předehřejeme troubu.

  • 4

    Na pomoučeném vále rozválíme odpočaté těsto do velikosti plechu. Dáme na plech, z mixéru na těsto vyklopíme náplň a rozetřeme po celé ploše. Posypeme omytým rybízem a pečeme při mírných teplotách 50 minut.

  • 5

    Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.

Komentáře k receptu