Margherita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1500 kcal
 - Sacharidy 248 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 480.6 mg
 - Vláknina 24699 mg
 - Vitamín A 24699 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základní těsto na pizzu [20279]:
 - 
                                2
Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
 - 
                                3
Mouku smícháme s kávovou lžičkou solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
 - 
                                4
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
 - 
                                5
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
 - 
                                6
Rajčata omylejeme, mozzarelu nakrájíme na plátky. Polovinu rajčat nakrájíme na drobno a druhou polovinu na plátky. Těsto posypeme připravenými kousky rajčete a ozdobíme plátky rajčat a plátky mozzarely. Následně ještě dosolíme a opepříme dle vlastní chuti a na úplný závěr pokapeme olivovým olejem.
 - 
                                7
Pak už jen stačí vložit do předehřáté trouby na 250 stupňů a péct cca 15 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
