Dušená kuřata s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 738 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 479 mg
 - Vláknina 3391.2 mg
 - Vitamín A 3391.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření a sůl a uvaříme doměkka. Hotová kuřata vyjmeme a naporcujeme, do vývaru vložíme chřest a krátce povaříme. Chřest vyjmeme a nakrájíme na 2 cm kousky, tvrdé části vyhodíme.
 - 
                                2
Vývar scedíme a čistý necháme vyvařit asi na 1 litr. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a za stálého míchání vlijeme do vývaru a necháme povařit do zhoustnutí. Vrátíme zpět kuřecí porce a chřest, dosolíme a můžeme podávat.