Plněný chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 1 ks Chléb italský
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 hrst Olivy černé
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 931 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 156.6 mg
  • Draslík 357.4 mg
  • Vláknina 3200.8 mg
  • Vitamín A 3200.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně rozkrojený chleba mírně vydlabeme; hrst drobků uschováme. Nahrubo rozmixujeme drobky z chleba s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. Směs promícháme s paprikou, rajčaty, cibulí a olivami. Podélně přepůlená vejce opepříme a případně osolíme (pozor, sardelky jsou dost slané).

  • 2

    Obě půlky chleba zevnitř pokapeme olejem. Na jednu půlku naneseme polovinu směsi. Poklademe vejci a zakryjeme zeleninou. Přiklopíme druhou polovinou chleba, přimáčkneme a zabalíme do potravinářské fólie. Zatěžkáme a necháme v chladu rozležet 10 hodin či lépe přes noc, aby se chuti prolnuly. Před podáváním krájíme na dílky.

Komentáře k receptu