Fazole s rajčaty a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 475 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 1.2 mg
 - Draslík 650.8 mg
 - Vláknina 4845 mg
 - Vitamín A 4845 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme okapat fazole z konzerv a uschováme 6 lžíc tekutiny.
 - 
                                2
Rozpálíme ve woku olej a osmahneme rozetřený česnek, celer a cibulky a smažíme, dokud nezezlátnou.
 - 
                                3
Rajčata nařízneme odspodu křížem a ponoříme do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Poté je vyndáme a necháme vychladnout a oloupeme slupku a dužinu nasekáme.
 - 
                                4
Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí přidáme do pánve a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve fazole a povaříme, dokud nejsou prohřáté.
 - 
                                5
Vmícháme roketu a podáváme horké.