Brambory zapékané se sýrem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 50 g Sýr Čedar
- 50 g Mozzarella
- 25 g Sýr Parmezán
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1.5 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 39.9 mg
- Draslík 726.3 mg
- Vláknina 9858 mg
- Vitamín A 9858 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 238.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory 10 minut, poté necháme okapat. Brambory nakrájíme na plátky a pokládáme je do ohnivzdorné misky, pokryjeme je trochou nakrájeného pórku, česneku, sýra a petrželky. Osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu brambor a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.
-
2
Smícháme smetanu, mléko, sůl, pepř a přelijeme přes brambory. V předehřáté troubě pečeme brambory 75 minut při teplotě 160 stupňů.
-
3
Ozdobíme petrželkou a okamžitě podáváme.