Shitake s krevetami a petrželí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Houby Shitake sušené
  • 800 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 ml Olej stolní
  • 5 ml Petržel - nať
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 226.4 mg
  • Draslík 1705.1 mg
  • Vláknina 23787.5 mg
  • Vitamín A 23787.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby řádně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme, nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej společně s půlkou másla, houby osmahneme na obou stranách.

  • 2

    Do pánve přimícháme nasekanou šalotku s petrželkou, houby osolíme a opepříme, za stálého míchání smažíme nadéle 3 minut.

  • 3

    Na jiné pánvi necháme rozpustit zbylé máslo, část másla si odložíme stranou a 5 minut na ní smažíme krevety. Dochutíme solí a pepřem, lehce polijeme citronovou šťávou.

  • 4

    Osmažené houby polijeme zbytkem másla, obložíme krevetami.

Komentáře k receptu