Kuřecí plátky se salátem a cherry rajčátky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 500 g Salát ledový
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 10 ks Rajčata
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.34 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • 2 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1965 mg
  • Vláknina 14900.2 mg
  • Vitamín A 14900.2 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso z prsních řízků pokrájíme na plátky. Česnek si na prkénku rozetřeme se solí. Maso vložíme do mísy, posolíme ho a popepříme. Vložíme k němu utřený česnek, tatarskou omáčku a promícháme. Uložíme do chladničky, kde ho necháme půl hodiny odležet. Později vyndáme z ledničky, přisypeme trochu hladké mouky a opět promícháme. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme prudce po obou stranách.

  • 2

    Natrháme listy salátu, omyjeme a nasekáme na kousky. Jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka a promísíme s kousky salátu. Přidáme na půlky rozkrájená cherry rajčátka a přidáme trochu tatarské omáčky. Salát servírujeme společně s osmaženými plátky kuřecího masa.

Komentáře k receptu