Rigatoni s fazolkami a smetanou
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 20 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 200 g Houby čerstvé
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Créme fraiche
 - 400 g Fazolové lusky zelené
 - 20 g Kerblík
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 350 g Těstoviny Rigatoni
 - 120 ml Víno bílé
 - 3500 ml Voda pitná
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 2032 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 793.2 mg
 - Vláknina 16197.5 mg
 - Vitamín A 16197.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, nasypeme do sítka a na 1 minutu ponoříme do vroucí vody s těstovinami. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek s kerblíkem posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme fazolky, houby, orestujeme, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Přidáme smetanu, kerblík, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.