Krém zvaný bavorský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 585.3 mg
 - Draslík 47.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk podélně nakrojíme a vyškrábeme z něj nožem dřeň, vyškrabanou dřeň i lusk vložíme do mléka.
 - 
                                2
Studenou vodu vlijeme do hrnku a necháme v ní nabobtnat želatinu.
 - 
                                3
Do misky vlijeme žloutky, přidáme cukr a ušleháme krém.
 - 
                                4
Z horkého mléka vyndáme vanilkový lusk a stále mícháme, během míchání postupně přiléváme do krému ze žloutků. Jakmile všechno mléko vlijeme, přemístíme mísu do vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ale krém příliš zahřívat, protože by nezhoustl.
 - 
                                5
Vymačkáme ve vodě nabobtnalou želatinu, postupně ji zamícháme do horkého krému.
 - 
                                6
Pak mísu přendáme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud krém nezchladne.
 - 
                                7
Ještě než začne krém tuhnout, vmícháme do něj ušlehanou smetanu.
 - 
                                8
Kovovou formu vypláchneme vodou a vložíme do ní krém. Zakryjeme průsvitnou fólií a odložíme do chladničky přibližně na 4 hodiny. Počkáme, dokud neztuhne.
 - 
                                9
Než budeme krém podávat, vložíme formu na chvilku do horké vody, poté krém vyklopíme na mísu. Nakrájíme na dílky a podáváme.