Síh maréna na červeném másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 3358 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 604.9 mg
 - Vláknina 7372.3 mg
 - Vitamín A 7372.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marénu oškrábeme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Porce marény osolíme a opepříme, vložíme do kastrolu spolu s překrojenou oloupanou cibulí, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak kastrol odstavíme na kraj plotýnky a 5 minut necháme „dotáhnout“ (už nevaříme).
 - 
                                2
V malém hrníčku ohřejeme ocet.
 - 
                                3
Porce marény rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a přelijeme horkým octem.
 - 
                                4
Máslo rozpálíme dočervena (dáme pozor, aby se nám nezačalo připalovat) a přelijeme jím porce marény, které obložíme plátky sladkokyselých okurek.