Jablko-mrkvové muffiny s polevou
Suroviny
- 180 g Mouka polohrubá
 - 150 g Jablka
 - 100 g Cukr krupice
 - 65 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mrkev kořen
 - 120 g Cukr krupice
 - 1 ks Skořicový cukr
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 dl Mléko plnotučné
 - 4 polévková lžíce Kokos
 - 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Citrónová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 143.4 mg
 - Draslík 130.4 mg
 - Vláknina 7785 mg
 - Vitamín A 7785 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 97 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formičky na 12 kusů muffiny vyložíme papírovými košíčky. Polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli prosejeme do mísy, přidáme k ní skořicový cukr a směs znovu promícháme. V druhé míse si vyšleháme vejce s rozpuštěným vlahým máslem a tekutým medem a cukrem do pěny. Omytá jablka a mrkev oloupeme. Jablka nastrouháme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Poté k vyšlehané máslové směsi přimícháme sypkou směs a nastrouhanou mrkev s jablkem. Vše s mlékem a mícháme do doby, až se ingredience dobře spojí. Formičky s košíčky naplníme do výšky 2/3 a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme vychladnout.
 - 
                                2
Připravíme si citrónovou polevu: v misce si vymícháme prosátý moučkový cukr s citrónovou šťávou dohladka. Vychladlé muffiny potřeme polevou, hustě je posypeme strouhaným kokosem a necháme polevu zatuhnout. Poté muffiny dáme na mísu a servírujeme.