Dort Red velvet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 186 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 20.1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve v podmáslí rozmícháme trochu potravinářského barviva, tak aby se dokonale rozpustilo. Dáme stranou.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 170°C.
 - 
                                3
Připravíme dvě větší mísy. V jedné smícháme změklé máslo s cukrem, do směsi postupně zašleháváme vajíčka s vanilkovým aromatem.
 - 
                                4
Ve druhé míse smícháme mouku, sůl a kakao. Po troškách přimícháváme směs v první míse a připravené podmáslí.
 - 
                                5
Nakonec na lžíci smícháme ocet s jedlou sodou ( směs začne šumět ) i hned přimícháme do hotového těsta.
 - 
                                6
Dvě stejné formy vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct zhruba na půl až tři čtvrtě hodiny.
 - 
                                7
Hotový Red velvet vyklopíme a necháme vychladnout.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            