Cizrnové křupky
Suroviny
- 200 g Cizrna
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 kávová lžička Paprika mletá uzená
 - 2 kávová lžička Grilovací koření
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Celer - nať
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 458.6 mg
 - Vláknina 18570.9 mg
 - Vitamín A 18570.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře promytou cizrnu dáme do kastrólu, zalijeme ji vodou a namočíme ji na 10-12 hodin.
 - 
                                2
Druhý den vodu z cizrny slijeme, pak k ní nalijeme novou čistou vodu v poměru 1:3, přidáme snítku petrželky a celeru. Jakmile přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu ji vaříme přibližně 60 minut doměkka, ale nesmí se rozvařit, měla by být uvařená na skus - al dente. Z uvařené cizrny odstraníme slupky, které vyplavaly napovrch a slijeme přebytečnou vodu. Troubu si předehřejeme na 200°C.
 - 
                                3
Připravíme si do mísy směs koření: olivový olej smícháme s chilli, solí, uzenou paprikou a grilovacím kořením. Cizrnu dáme ke koření a důkladně vše promícháme.
 - 
                                4
Na plech s pečícím papírem vysypeme kuličky cizrny a pečeme je dokřupava 30 -45 minut. Během pečení je promícháme, dáme pozor, aby se cizrna nepřipálila.