Vepřový mozeček s ledvinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 1514.5 mg
 - Draslík 379.9 mg
 - Vláknina 1106.8 mg
 - Vitamín A 1106.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozkrojíme ledvinky v půlce naplocho, ostrým nožem vyřízneme močovody a důkladně propláchneme.
 - 
                                2
Pak je nakrájíme na nudličky asi 2 mm silné, dáme je na předem osmahnutou cibuli a přisypeme kmín. Zprudka je za stálého míchání opečeme.
 - 
                                3
Očistíme mozeček, odstraníme blány a krvavé žíly, nakrájíme najemno.
 - 
                                4
Potom přidáme k ledvinkám, opepříme a necháme dusit.
 - 
                                5
Jakmile se nám vysmahne šťáva, zalijeme vejci, osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a mícháme dokud se nám vejce nesrazí.
 - 
                                6
Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou.