Bramborák pečený v troubě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 829.1 mg
  • Vláknina 12792.8 mg
  • Vitamín A 12792.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme, oloupeme a nastrouháme brambory. Zasypeme moukou, aby nezhnědly. Přidáme sůl, vejce, nakrájenou cibuli, česnek, pepř a kmín. Dobře promícháme.

  • 2

    Do vymazaného pekáče rozetřeme hmotu. Povrch pokapeme olejem a poklademe škvarky.

  • 3

    Ve vyhřáté troubě pečeme při 250 stupních.

  • 4

    Bramborák je hotový, když je na povrchu do zlatohněda upečený.

  • 5

    Krájíme na řezy a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře k receptu