Brambory s kysaným zelím a bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1118 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 38.2 mg
 - Draslík 1113.9 mg
 - Vláknina 12739.8 mg
 - Vitamín A 12739.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a ve slané vodě uvaříme téměř do měkka. Propláchneme studenou vodou zelí a necháme okapat.
 - 
                                2
Na kousky nakrájíme bůček a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Do zapékací mísy naskládáme vrstvu cibule a bůčku, pak vrstvu brambor, které osolíme a opepříme a pokračujeme vrstvou zelí. Postup opakujeme a končíme bramborami, které posypeme nakrájeným bůčkem.
 - 
                                4
40 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.