Kuře na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 50 g Jalovec
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 813 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 201.5 mg
  • Draslík 477.5 mg
  • Vláknina 65.8 mg
  • Vitamín A 65.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté kuře rozřízneme v prsíčkách, maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a posypeme rozdrceným jalovcem. Poloviny kuřete stočíme prsíčky ke hřbetu a necháme v chladu proležet.

  • 2

    Marinované porce upevníme tak, aby se nerozevíraly, za stálého otáčení a potírání olejem je opékáme na grilu doměkka.

  • 3

    Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Komentáře k receptu