Medové kuřecí maso na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 45.3 mg
  • Vláknina 8960 mg
  • Vitamín A 8960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Několik hodin(5-8 hodin) předem si připravíme marinádu: do mísy vlijeme tekutý med, přidáme očištěné, prolisované stroužky česneku, sójovou omáčku a na zředění horkou vodu. Marinádu dobře promícháme. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky potřeme medovou marinádou, necháme je oschnout a odložíme je na chladné místo.

  • 2

    Než zapneme gril, maso vytáhneme z chladničky. Když je gril rozpálený na 250-300°C, vložíme maso na grilovací mřížku. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou. Kuřecí čtvrtky grilujeme přibližně 20-30 minut, podle velikosti porcí.

  • 3

    Grilované maso si každý osolí podle chuti.

Komentáře k receptu