Thajské kuře s limetkou a kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Mléko kokosové
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 3 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1899.9 mg
  • Vláknina 3882 mg
  • Vitamín A 3882 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Stonky citronely zbavíme vnější slupky a nasekáme je nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a posekáme je. Poté citronelu společně s chilli papričkami, nasekanou cibulkou, čerstvým koriandrem, mletým kmínem, pepřem, kurkumou, mletým koriandrem, kůrou z limety, limetovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a rozsekáme na hladkou kaši.

  • 2

    Maso v ní z obou stran důkladně obalíme a zakryté necháme 1hodinu marinovat v lednici.

  • 3

    Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme např. s čerstvým papájovým sambalem.

Komentáře k receptu