Steaky z roštěnce s ochuceným máslem
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Dijónská hořčice
- 1 kávová lžička Ocet vinný červený
- 5 ks Ančovička - filety
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 43 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 201.3 mg
- Draslík 506.3 mg
- Vláknina 282 mg
- Vitamín A 282 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2cm, opepříme a potřeme olejem. 
- 
                                2Steaky rozložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Osolíme, přendáme na nahřátý talíř a zakryjeme alobalem. Necháme asi 2 minuty odpočinout. 
- 
                                3Příprava ochuceného másla: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené ančovičky, nasekané šalotky, nasekaný česnek a nakrájený čerstvý rozmarýn. Chvíli mícháme a když šalotky zesklovatí, vmícháme hořčici a vinný ocet. 
- 
                                4Steaky podáváme teplé, přelité ochuceným máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        