Steaky z roštěnce s ochuceným máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Dijónská hořčice
  • 1 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 5 ks Ančovička - filety
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 506.3 mg
  • Vláknina 282 mg
  • Vitamín A 282 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2cm, opepříme a potřeme olejem.

  • 2

    Steaky rozložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Osolíme, přendáme na nahřátý talíř a zakryjeme alobalem. Necháme asi 2 minuty odpočinout.

  • 3

    Příprava ochuceného másla: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené ančovičky, nasekané šalotky, nasekaný česnek a nakrájený čerstvý rozmarýn. Chvíli mícháme a když šalotky zesklovatí, vmícháme hořčici a vinný ocet.

  • 4

    Steaky podáváme teplé, přelité ochuceným máslem.

Komentáře k receptu