Kebab na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Zázvor mletý
  • 600 g Jehněčí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 170.8 mg
  • Draslík 610.3 mg
  • Vláknina 2357.5 mg
  • Vitamín A 2357.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek, koriandr, kmín, nastrouhaný zázvor, kardamom, chilli papričky vložíme do mixéru. Suroviny, rozmixované na hustou hmotu, přeložíme do misky, přidáme mleté maso, celé vejce, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Ploché grilovací špejle, (pokud máme dřevěné tak je namočíme do studené vody) potřeme olejem a rukama na každou vytvarujeme klobásu.

  • 3

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme špejle s kebabem a opečeme po každé straně přibližně 5 minut. Dobrý kebab má mít hnědou barvu.

Komentáře k receptu