Jehněčí na řecký spůsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Koření grilovací
  • 10 g Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.09 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Jehněčí hřbet
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 508.2 mg
  • Vláknina 3441.7 mg
  • Vitamín A 3441.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno vlijeme do sklenky, přidáme med, grilovací koření, sůl, pepř, olej, sklenku zavíčkujeme, vše dobře rozmícháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, jehněčí maso prošpikujeme česnekem a potřeme surovinami, připravenými ve sklence.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu a maso pečeme ze všech stran, nejméně 20 minut. Opečené maso sundáme z grilu, na prkénku ho necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Čtvrtky cibule naskládáme na okraj grilu a pečeme přibližně 10 minut.

  • 3

    Naporcované maso pokládáme na talíře, přidáme opečenou cibuli, posypeme oreganem, zvolíme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu