Marinované artyčoky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 458.2 mg
- Vláknina 13878.2 mg
- Vitamín A 13878.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky. 
- 
                                2Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje, přidáme bobkový list, 5 zrnek pepře, šťávu z 1 citronu a sůl podle chuti. 
- 
                                3Do vařící marinády vložíme artyčoky a vaříme do změknutí. 
- 
                                4Hrnec s marinádou i artyčoky dáme vychladit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        