Mátová omáčka po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 896 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 19.3 mg
  • Vláknina 118.5 mg
  • Vitamín A 118.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 9.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme ocet s citronovou šťávou a přivedeme k varu. Vhodíme nahrubo nasekanou mátu a odstavíme.

  • 2

    Všechny ostatní ingredience rozmícháme v oleji, přilijeme k mátovému odvaru a necháme odstát do druhého dne. Poté scedíme a podáváme.

  • 3

    Omáčka je vhodná zejména ke skopovému masu, rybám, rýži nebo zelenině.

Komentáře k receptu