Mátová omáčka s octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr moučkový
  • 50 g Máta
  • 80 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 71.7 mg
  • Vláknina 2 mg
  • Vitamín A 2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme ocet, přisypeme cukr, špetku soli a promícháme, aby se cukr rozpustil.

  • 2

    Mátové lístky na prkénku nasekáme na jemno a přisypeme k omáčce. Dobře promícháme a necháme vychladit.

  • 3

    Tato omáčka se výborně hodí k jehněčímu masu.

Komentáře k receptu