Jakitori losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Losos - filety
  • 8 ks Pórek
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 5 polévková lžíce Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 1560.5 mg
  • Vláknina 25252.5 mg
  • Vitamín A 25252.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa zbavíme kůže a maso nakrájíme na kousky. Bílé konce pórků nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme kusy lososa a pórků na 8 grilovacích jehel. Rybí kebaby necháme v lednici vychladit, než je budeme potřebovat.

  • 2

    V pánvičce smícháme rybí vývar, sójovou omáčku, bílé víno, moučkový cukr, sherry a česnek. Prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 minuty. Omáčku protlačíme sítem a necháme vychladnout.

  • 3

    Třetinu omáčky odlijeme do malé misky a dáme stranou na podávání s kebaby. Kebaby položíme na rošt a potřeme omáčkou. Opékáme je 10 minut, jednou otočíme.

  • 4

    Kebaby často potíráme zbývající omáčkou.

  • 5

    Podáváme s miskou uschované omáčky na namáčení.

Komentáře k receptu