Sardinky rovnou na gril

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sardinka obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Limetka
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 1743.5 mg
  • Vitamín A 1743.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě. Usušíme je, dáme do misky, osolíme, posypeme pepřem a červenou paprikou, vše promícháme.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, sardinky naskládáme na rošt a z obou stran je pečeme přibližně 5 minut. Upečené ryby porcujeme na talíře a polijeme je zálivkou.

  • 3

    Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do hlubokého talíře a metličkou je rozšleháme, přidáme šťávou z limetky.

Komentáře k receptu