Marinovaný platýz na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Platýz celý
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 4 špetka Sůl mořská
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 146.8 mg
  • Vláknina 2925 mg
  • Vitamín A 2925 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: očištěné stroužky česneku prolisujeme, v misce je promícháme se sójovou omáčkou cukrem.

  • 2

    Čerstvé platýze pořádně omyjeme i zevnitř pod tekoucí vodou. Osušíme je, celé je potřeme marinádou a odložíme na 30 minut do chladničky.

  • 3

    Mezitím omyté, malé chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme je na tenké nudličky a odložíme stranou. Omytou, chemicky neošetřenou limetku rozkrojíme na čtvrtky. V kastrólku rozpustíme máslo.

  • 4

    Gril rozehřejeme na 250-300°C. Platýze položíme na grilovací plát (nebo misku speciálně pro ryby). Grilujeme je z každé strany po 5-6 minutách (podle velikosti) do zlatohněda. Hotové položíme na talíře, posypeme solí, chilli nudličkami, přelijeme máslem, ozdobíme limetkou a servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu