Pastýřská mučkalice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jehněčí maso
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 3 ks Rajčata
  • 3.18 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 113.3 mg
  • Draslík 473.6 mg
  • Vláknina 6178.3 mg
  • Vitamín A 6178.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2610.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové a jehněčí maso nakrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme, omyjeme a rozkrojíme napůl. Maso a žampiony střídavě napichujeme na grilovací jehly a opékáme na grilu dozlatova, za častého potírání olejem. Špízy solíme a opepříme, až když jsou hotové.

  • 2

    V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm dorůžova cibuli. Přidáme pokrájené papriky na větší kostky a rajčata na plátky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a zamícháme. Maso stáhneme z jehel a promícháme se zeleninou.

  • 3

    Pastýřskou mučkalici podáváme s bílým chlebem.

  • 5

Komentáře k receptu