Grilovaná kolena v pivní marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vepřové koleno
  • 2 ks Feferony
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 41.1 mg
  • Vláknina 510 mg
  • Vitamín A 510 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě vaříme kolena zhruba 3 hodiny doměkka.

  • 2

    Česnek utřeme se solí, feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, zázvor jemně nastrouháme. Všechny suroviny v míse promícháme s pivem, do marinády naložíme uvařená kolena přes noc a poté grilujeme.

  • 3

    Maso během grilování potíráme marinádou.

Komentáře k receptu