Grilované čevapčiči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 150 g Švestky
  • 10 g Majoránka
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 10 g Oregano sušené
  • 60 g Lupínky kukuřičné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 100.9 mg
  • Draslík 801.5 mg
  • Vláknina 9478.3 mg
  • Vitamín A 9478.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, dáme do ní sušené švestky a necháme projít varem, pórek nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do vřící vody ke švestkám, aby pórek změkl, scedíme, necháme vychladnout, švestky vypeckujeme, nakrájíme na kostky a dáme spolu s pórkem do mísy, kam přidáme mleté maso, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, jáhlové lupínky, rozklepneme 1 celé vejce, posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, dobře rukou promícháme a z těsta tvarujeme šišky, silné 4 cm a dlouhé 10 cm.

  • 2

    Na olejem potřený a středně rozehřátý gril, do středu na mřížku, naskládáme připravené čevapčiči a okolo obložíme půlkami rajčat, které posypeme oreganem. Maso obracíme na každou stranu a pečeme nejdéle 15 minut, rajčata 10 minut.

  • 3

    Upečené čevapčiči přímo z grilu spolu s rajčaty porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu