Lilek prokládaný rajčaty a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 25 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1036.9 mg
- Vláknina 30252.5 mg
- Vitamín A 30252.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté lilky několikrát podélně nakrojíme asi do poloviny plodu. Řezy osolíme, necháme chvíli odležet. Sýr a omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 4 mm. 
- 
                                2Česnek drobně nasekáme, smícháme s nasekanými lístky rozmarýnu a olejem (asi 2 větvičky rozmarýnu ponecháme na ozdobu). 
- 
                                3Řezy v lilku osušíme, střídavě do nich vkládáme kolečka rajčat a plátky sýra. Lilky položíme po jednom na kusy alobalu, potřeme je ochuceným olejem a dobře zabalíme. Grilujeme asi 50 minut do měkka. 
- 
                                4Hotové lilky opatrně rozbalíme a upravíme na talíře. Ozdobíme je snítkou rozmarýny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        