Hajdučský čevap
Suroviny
- 300 g Vepřová kýta
- 300 g Jehněčí kýta
- 250 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 dl Ocet vinný
- 0.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 142.3 mg
- Draslík 785.4 mg
- Vláknina 4428.8 mg
- Vitamín A 4428.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na nudličky podobně jako hranolky 6cm dlouhé a 1cm silné. 
- 
                                2Maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli na silnější kolečka. 
- 
                                3Připravíme si marinádu: 
- 
                                4do 2dl vinného octa a 0,5dl vody, dáme celý pepř, bobkový list a drobně nakrájenou zelenou petržel. 
- 
                                5Vše krátce povaříme a vychladlou marinádou zalijeme maso s cibulí a necháme 1 hodinu odstát. 
- 
                                6Omytou papriku zbavenou jadřinců a uzenou slaninu nakrájíme na větší kousky. 
- 
                                7Maso, cibuli, papriku a slaninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a opečeme na grilu dozlatova. 
- 
                                8Během grilování maso potíráme olivovým olejem, osolíme a opepříme až když je maso opečené. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        